Inhoud

 

 

Wedstrijddatum               Wedstrijdlocatie 

Zondag 25 maart 2018       Manege Grol

                                           Stoofweg 10

                                           4325 BB Renesse                                          

Let op! Parkeren is op het transferium van Renesse aan de Roelandsweg nr 1.

Let op! lees het programmaboekje goed door. Vanaf  circa 1week voor de wedstrijd op deze website!

 

Afstanden

Impulsrubriek/ Klasse 1: 23 km

Klasse 2: 42 km  -  vetgate in de route op 23,5 km

 

Overnachten 

Overnachten is mogelijk op de camping van Manege Grol, voor meer informatie klik hier

In Renesse en omgeving zijn zeer veel overnachtingsmogelijkheden, zie hier voor meer informatie.

 

Stalling

U kunt uw paard stallen op Manege Grol. Neem contact op met de manege voor de mogelijkheden.


Impulsrubriek

Om deel te mogen nemen aan Impulsrubrieken heb je geen startkaart nodig en hoef je ook niet lid te zijn van een vereniging. Een lidmaatschap van de KNHS is voldoende, maar dit is al het geval als je bijvoorbeeld een FNRS Ruiterpaspoort hebt, of in het bezit bent van het Ruiter- of koetsiersbewijs. Ben je nog geen lid van de KNHS dan kun je dit worden voor € 20,60 per jaar. Je ontvangt dan ook 4 keer per jaar het blad Paard&Leven. Klik hier om je aan te melden als lid van de KNHS. 

In voorgaande jaren was het verplicht om een dagstartkaart aan te vragen voor deelname aan de kennismakingsklasse, echter nu de kennismakingsklasse valt onder Impuls is dit niet meer nodig. Om deel te kunnen nemen aan de kennismakingsklasse is alleen het lidmaatschap van de KNHS verplicht. Daarnaast zijn er geen beperkingen meer op het aantal keren dat je deelneemt aan de kennismakingsklasse in een wedstrijdseizoen en mag iedereen deelnemen, dus ook leden van de KNHS Endurancevereniging.

Resultaten van de Impulsrubrieken worden niet bijgehouden door de KNHS.

In de Impulsrubrieken endurance beoordeelt de wedstrijddierenarts de fitheid van het paard. Wanneer het paard/ de pony in de ogen van de wedstrijddierenarts fysiek niet in staat is de proef te lopen (bijvoorbeeld door kreupelheid), heeft deze de mogelijkheid de combinatie uit te sluiten. De gereden snelheid en aanbiedtijd de finish bepalen de uiteindelijke puntentelling en eventuele plaatsing.

Is het de eerste keer dat je mee gaat doen met een Endurance? Op de website van de KNHS Endurancevereniging en de KNHS vind je heel veel informatie. 

LET OP!! de entingen van je pony/paard worden bij de voorkeuring gecontroleerd, deze moeten in orde zijn volgens het reglement dus ook inclusief een aantoonbare basisenting, starten is niet mogelijk als deze niet aantoonbaar zijn!